ره توشه وحی

ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی
ره توشه وحی

ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی

عود بیماری‌ها و اختلالات روانی


ü    یکی از شایع‌ترین اختلالات، عود بیماری‌های روانی است. برخی بیماران به تصور اینکه در سفر معنوی شفا خواهند گرفت، به غلط داروهای خود را قطع می‌کنند و بیماری آنها مجدداً بروز می‌کند و با بروز بیماری، پرخاشگری‌ها و رفتار غیراجتماعی به اوج خود می‌رسد و مشکلات فراوانی برای زائرین دیگر ایجاد می‌شود. لذا تاکید می‌شود که داروها به‌هیچ‌وجه کم نشوند.

ü    مشاهده هر گونه تغییر رفتار نظیر: پرحرفی و ادعاهای بزرگ معنوی از علائم مهمی است که باید توسط پزشک مورد ارزیابی قرار گیرد.

ü    استرس می‌تواند هم بیماری کنترل‌شده قبلی را بازگرداند، هم بیماری جدیدی را شروع کند و هم موجب تشدید بیماری موجود گردد. در پی استرس ممکن است اختلالات جسمی نظیر درد سردل، اختلالات ماهانه بانوان و تشدید بیماری‌های قلبی و فشارخون نیز پدیدآید.

ü    اختلال دیگری که ممکن است در افراد مسن ایجاد شود، عدم شناخت زمان و مکان و اختلالات شناختی است که اصطلاحاً به آن دمانس(زوال عقل) می‌گویند. لذا ازآنجا که یکی از شرایط وجوب حج، دارا بودن استطاعت ذهنی است، پیشنهاد می‌شود کسانیکه کهولت سن دارند و پزشک آنها را از تشرف منع می‌کند، به این سفر که شعور بالایی را طلب می‌کند، مشرف نشوند.

ü    اختلالات شایع دیگر، اختلال در سازگاری است. وسواس‌ها و اختلالات ارتباطی و رفتارهایی که متعاقب آن بروز می‌کنند از جمله اختلالات روانی است که با استرس نیز تشدید می‌شود. این بیماران حتی با شدت یافتن بیماری اصرار به بازگشت به ایران می‌کنند که این امر مقدور نمی‌باشد.

ü    مناسک را سخت نگیرید، در شک باقی نمانید، به خدا توکل و با ذکر نام خدا دل‌های خود را آرام کنید، زیرا حداقل توشه‌ای که از این سفر سراسر عشق می‌توان برداشت، آرامش قلب است.

ü    از مشکلات رایج دیگر، اعتیاد به مواد مخدر است. اعتیاد در کشور عربستان جرم است. لذا در معاینات قبل از عزیمت، تاکید می‌شود که در صورت ابتلا حتماً به پزشک اطلاع دهید. متاسفانه افرادی با نیت‌های گوناگون و با شیوه‌های مختلف بدون درمان اعتیاد به این سفر مشرف می‌شوند. در این صورت دچار بیماری‌های ناشی از قطع دارو می‌شوند و برای خود، همراهان، هم‌کاروانی‌ها، مدیر و عوامل کاروان معضلات عدیده‌ای را به وجود می‌آورند. این افراد باید توجه داشته باشند که مرکز پزشکی به‌هیچ عنوان دارویی برای این منظور در اختیار ندارد و اصولاً مجاز به تدارک آن نیست. لذا تشرف افراد معتاد اکیداً منع می‌شود، مگر اینکه از چند ماه قبل، اقدام به درمان و ترک اعتیاد نمایند.

افراد مسن در صورت عدم رعایت توصیه‌های پزشکی، در طول سفر حج دچار فراموشی و مجبور به بازگشت به ایران خواهند شد.


منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع

ویرایش از: عبدالقدوس موحدی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد