از بیماریهایی که ممکن است در کاروان پیش بیاید و معمولاً جمعی از زائرین را گرفتار نماید مسمومیتهای غذایی و بیماریهای رودهای است.
برای پیشگیری از این بیماریها به نکات زیر توجه فرمایید:
ü مسئولین هتل و کاروان باید توجه داشته باشند که درجه دستگاه گرمکن غذا (هیتر) را در 60 الی 80 درجه سانتیگراد تنظیم و نگهداری نمایند.
ü قبل و بعد از صرف غذا یا هرگونه موادخوراکی، دستهای خود را با صابون مایع بشویید.
ü از تهیه ومصرف موادغذایی از بیرون کاروان خودداری کنید.
ü غذا را در درجه حرارت اتاق نگه ندارید.
ü از منبعهای آب بین راهی استفاده نکنید و آببطری به همراه داشته باشید.
ü اگر دچار اسهال خونی هستید، ناخنهای خود را کاملاً کوتاه کنید، از صابون مایع یا کاملاً اختصاصی خود استفاده کنید و از مسئولین کاروان بخواهید که توالت را ضدعفونی نمایند و حتماً موضوع را به اطلاع پزشک مجموعه برسانید.
ü مسمومیتهای غذایی با مصرف غذاهایی نظیر مرغ بخصوص به صورت شنسیل یا کنتاکی، سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و کلاً غذاهای دارای سس و تخممرغ و غذاهایی که آماده کردن آنها نیازمند دستکاری زیاد است، بیشتر مشاهده میشود.
مسمومیت غذایی به راحتی قابل پیشگیری و به سختی قابل تحمل است.
منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع
ویرایش از: عبدالقدوس موحدی