ره توشه وحی

ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی
ره توشه وحی

ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی

نکات بهداشتی ویژه ایام تشریق


وقوف در منی و عرفات:

ü  در روز هشتم ذیحجه‌الحرام، زائران بیت‌الله‌الحرام با پوشیدن لباس احرام به سوی منی حرکت می‌کنند. و صبح روز نهم از منی به سمت عرفات می روند. عرفات صحرایی است بسیار وسیع و بزرگ که در آن دهها هزار چادر برپا شده است. با ورود به این منطقه، جمعیتی را در مقابل خود خواهید دید، که با خلوص نیت به صحرای عرفات آمده‌اند. تا در پیشگاه الهی، طلب عفو نموده با پروردگار خویش به راز و نیاز بپردازند. اقامت در این مکان ویژگی‌های خاص خود را دارد که باید هر تازه‌واردی با آن آشنایی کامل داشته باشد تا دچار مشکل ناشی از عدم آگاهی و اطلاع نگردد، در این رابطه باید به نکات زیر توجه نمود:

ü  پیشنهاد می‌شود جهت عزیمت به صحرای منی و عرفات علاوه بر وسایل شخصی با خود وسایل زیر را به همراه داشته باشید: دمپایی راحت، کیسه کفش، صابون بدون بو، بند عینک، خودتراش و تیغ به تعداد کافی (برای مردان)، پیش‌بند حلق (برای مردان)، کلاه (برای مردان)، داروهای اختصاصی، زیرانداز، سجاده، عینک طلقی و چتر.

نکته: دمپایی خریده شده را حتماً در ایران امتحان نموده و یک روز بدون جوراب آنرا پا کنید تا متوجه شوید پای شما را آزار نمی‌دهد. دمپایی که از جنس پلاستیک نرم ساخته شده باشد مناسب‌تر است.

ü  در عرفات و منی به منظور رعایت اصول بهداشت، تعداد محدودی حمام و دستشویی‌های عمومی برای زائرین در نظر گرفته شده است که شما می‌توانید برای استحمام شستشوی دست و صورت و گرفتن وضو از این سرویس‌های بهداشتی استفاده نمایید. در امر استفاده از این سرویس‌ها به ترتیبی عمل نمایید که فرصت استفاده را به دیگران بدهید، در عرفات باید از صابون‌های غیرمعطر استفاده نمایید. در زمان شرکت در مراسم عبادی سیاسی (برائت از مشرکین) در عرفات، از پراکنده کردن قوطی‌های آب‌میوه، ظروف پلاستیکی و مواد زائد در محیط جداً خودداری نمایید، زیرا در صورتیکه پس از پایان مراسم و بازگشت کاروان‌ها به چادرهای خود، در محیط آشغال و مواد زائد جا بماند، علاوه بر بیماری‌زایی، انعکاس مطلوبی نیز ندارد.

ü  در عرفات و منی از غذاهای گوشتی استفاده نمی‌شود و غذاهایی که برای این ایام در نظر گرفته می‌شود غذاهای ساده و آماده است که به راحتی تهیه و توزیع می‌گردد. به دلیل عدم دسترسی به امکانات سردخانه مانند یخچال و فریزر جهت نگهداری مواد غذایی، استفاده از غذاهای پخته شده گوشت‌دار ممکن است باعث بروز بیماری روده‌ای بشود، بنابراین توصیه می‌شود از پرخوری اجتناب نموده، به سلامت آنچه میل می‌کنید مطمئن باشید.

در هنگام عزیمت به عرفات و منی از حمل مواد خوراکی فاسدشدنی اکیداً اجتناب نمایید. غروب روز نهم ذیحجه زائران برای وقوف بعدی به مشعرالحرام خواهند رفت.

رعایت بهداشت و نظافت محیط عرفات، مشعر و منی وظیفه جدی ماست.

رعایت موارد زیر توصیه می‌شود:

بر اساس وقت تعیین شده از یکی دو ساعت قبل از حرکت به طرف مشعرالحرام، وسایل خود را آماده نمایید.

در حرکت به طرف مشعرالحرام حتماً آب کافی برای نوشیدن و زیرانداز به همراه خود داشته باشید.

در مشعرالحرام به دلایل زیر، بدن در معرض ابتلا به بیماری‌ها از جمله گرفتاری‌های تنفسی می‌شود:

اضطراب حرکت کاروان و جا ماندن ازآن، تراکم جمعت، سروصدا و دود اتوبوس‌ها و وسایل نقلیه و ترافیک شدید، تغییرات هوا (بعضاً سردی نیمه‌شب یا بارندگی)، بیداری و عدم استراحت (عدم شرایط مناسب برای استراحت کافی) و خستگی مفرط، نیاز به پیاده‌روی نسبتاً طولانی همراه با ساک و بسته وسایل شخصی، ناآشنا بودن به مسیر، محیط، مقصد و چادرها، گم‌شدن بعضی زائران، تداوم اعمال نسبتاً سنگین در صبح روز بعد در منی و تحلیل رفتن قوا و مقاومت بدن و تظاهر اولین علائم بیماری.

در صورت امکان، از قبل کروکی‌های مربوط به چادرهای منی را داشته باشید تا در صورت گم‌شدن سرگردان نشوید.

مسیر حرکت جمعیت به طرف منی است و در صورت گم شدن، مطمئن باشید اگر عجله تکنید، محل خود را پیدا خواهید نمود.

در منی، قبل از عزیمت برای رمی جمرات، از داشتن آمادگی جسمی و روانی، به همراه داشتن بند عینک، دمپایی راحت، سنگ‌های جمع‌آوری شده، دستبند شناسایی، بطری آب، و... اطمینان حاصل فرمایید.

ü  برای جمع‌آوری سنگ‌ریزه، حتی‌المقدور از دستکش یکبار مصرف یا کیسه نایلون استفاده کنید و دست‌ها را برای جمع کردن سنگ‌ریزه مستقیماً با خاک آلوده نکنید. از جمع‌آوری سنگ‌ریزه از محل‌های ناایمن و غیربهداشتی و نیز از اطراف سوراخ‌های موجود در خاک که احتمالاً لانه حشرات موذی است خودداری کنید. ضمناً برای جمع‌آوری سنگ سعی کنید که از کوه بالا نروید.

ü  صبح روز دهم همه در محل چادرهای خود در منی جمع می‌شوند و خود را آماده رمی جمره عقبه می‌کنند. اولین نکته‌ای که ممکن است جلب توجه کند، گم‌شدن یا دورافتادن عده‌ای، از مجموعه کاروان باشد. در اولین ساعات ورود به منی، ستاد گمشدگان و مددکاری مرکز پزشکی تلاش فراوانی دارند که گم‌شدگان را به کاروان‌های خود راهنمایی کنند.

ü    در رابطه با مسافت چادر محل استقرار، مسیر را نشانه‌گذاری نمایید.

ü  در حین رمی جمرات، در تراکم جمعیت، از خم شدن، جهت برداشتن اشیاء از روی زمین پرهیز کنید.

ü  برای رمی جمرات، از عینک‌های طلقی استفاده کنید تا دچار آسیب ناشی از اصابت سنگ نشوید.

ü  بعد از اتمام اعمال فوق، استحمام کرده به استراحت بپردازید تا جهت انجام بقیه اعمال انرژی لازم را ذخیره نمایید.

ü  از پهن کردن لباس‌های شسته بر روی پنجره‌های آلوده، دیوارها و چادرهای غیرتمیز و محل‌های عبور و مرور جداً پرهیز کنید. می‌توانید لباس‌های خود را بعداً در فرصت مناسب بشویید.

ü  در طول ایام تشریق سالمندان و بیماران را همراهی نموده، در صورت نیاز، بعضی اعمال را به نیابت از آنها انجام دهید.

ü  یکی از برنامه‌های مرکز پزشکی، اجرای برنامه وقوف اضطراری، برای افرادی است که نیازمند مراقبت‌های ویژه پزشکی هستند، زائرین بیمار پس از معاینات پزشکی، در ظرفیت محدود این برنامه قرار خواهند گرفت. در منی و در زمانی که از رمی جمرات برمی‌گردید، مسلماً قدری خسته شده‌اید، استراحت کنید و منتظر آن باشید تا نائبین، انجام قربانی شما را اعلام کنند.

در عرفات و منی به تنهایی از چادر خود دور نشوید تا از گم شدن شما جلوگیری شود.


منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع

ویرایش از: عبدالقدوس موحدی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد